Chernobyl Underground

Chernobyl Underground

Još jedno INDIE ostvarenje, još jedan preveliki zalogaj. Ponekad stvarno zaboli kada vidite da dobre ideje propadnu zbog nedostatka znanja, novca ili oba odjednom. U pitanju je treći nastavak a ja za prethodna dva nisam ni čuo a izašli su svi ove godine.

Chernobyl Underground je igra koja se dešava u Chernobylu 2020 godine. Dakle, neposredna budućnost. Sveopšta kriza je dovela do toga da novi sarkofag preko havarisane elektrane nikad nije urađen a radijacija je učinila svoje. Ovo je dovelo da zona postane stecište svakakvog šljama. U ulozi ste plaćenika koji treba da testira novu opremu u "pravim" uslovima a tu je i DEATH TV koja u svemu ovome vidi jedan veliki šou a svaki dobar šou se dobro plaća.Igra kombinuje Stalker-a i Manhunt što nije nužno i loša ideja. Koncept Manhunt-a je svakako veoma dobar a ovde brutalnost nije ni približna. Problem je što je sve to traljavo urađeno. Lokacije su dobro poznate ali i prazne. Zgrade su tu, napuštena vozila takođe, razni kontejneri i slično ali utisak praznine je i dalje tu. Enterijeri više pristaju nekom hororu nego šuteru ali 'ajde. Grafika još može da dobije i prelaznu ocenu ali ovo je FPS a tu grafika nikada nije imala presudnu ulogu. Napucavanje je i promašaj i nije. Osobine pomoću kojih vas protivnici detektuju i pogađaju vi nemate. Pored toga sve što bi se moglo nazvati protivničkom veštačkom inteligencijom je ravno nuli. Njihovo je da se negde posade i da roštiljaju. Vi sa druge strane nosite brdo naoružanja što je i problem kada u žurbi skrolujete do željenog oružja.

Uspeh postapokaliptičnih igara sa istoka postaje, bojim se, kontraproduktivan. Bilo je pitanje kada će se pojaviti nešto ovako. U osnovi, ovo kao šuter za kraćenje dana i nije toliko loše. A ako uzmemo u obzir onih 6$ koliko igra košta, možemo joj čak i dati šansu.


Gamer ITstreet
rating
5/10

 
  Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Pregledano 786 put/a  comments      Nema Komentara  comments 

Baš nam vaš komentar fali

Vaša mejl adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

Blog podržava gravatare kao lični potpis

HTML kod nije dozvoljen

Komentar je ograničen na 600 karaktera


Nema postavljenih poruka. Budite prvi koji će postaviti poruku.