Fast And Furious Showdown

Fast And Furious Showdown

Pravo je čudo da do sada niko nije uzeo ime serijala filmova Fast And Furious (kod nas prevedeno Brzi i Besni) i nalepio ga na neku video igru. Zadnjih desetak (valjda, ko će to više prebrojati) delova Need For Speed se u potpunosti oslanja na permisu ovih popularnih filmova i oni su najdalje otišli u tome. F&F je adrenalinska boza nabijena žestokim automobilima, zgodnim cicama i nabildovanim dasama. Šta nam od toga nudi Fast And Furious Showdown?

U pitanju je niskobudžetna igra u kojoj dominira sumanuta jurnjava friziranim mašinama sa po nekim izletom u TPS. Deluje obećavajuće ali izgleda da je razvojni tim nekako uspeo da ispadne iz dobro utabane bob staze.Sve iz filmova je tu. I noćne trke, i krađa sefa sajlama iz auto garaže u sred bela dana, i otimačina cisterne... Čak postoji i neka "originalna" priča. Naime, nazovi-badass policajka je odlučna da ilegalnim aktivnostima u gradu stane na put. Znam, priča je kliše, ali bilo kakve priče mora biti.Šta ne valja?
Grafika je nešto što je prevaziđeno pre pet-šest godina. Fizika automobila je krajnje čudna. O skriptama "na kvarno" gde vas, recimo, iza svake nepregledne krivine ili prevoja čeka neki poveći kamion ili autobus baš u vašoj traci ne treba trošiti reči. To su stvari koje igrače dovode do frustracija a igre svi mi igramo iz zabave i niko od nas ne želi da umesto zabave dobije udarac u lice. Upravljanje je čisto arkadno a tu je i nekoliko kamera. Efekat vožnje ne postoji već sve izgleda kao da vozite neki hovercraft. Naizgled obična krivina se očas posla pretvori u lakat krivinu u smislu savlađivanja iste, što znači da morate uporno kočiti da se ne bi zakucali u bankinu. To, naravno nije ista priča i kod oponenata.U poteru za trkačima će se očas posla uključiti i policija koja, gle čuda, smatra za glavnog krivca baš vas. U nekim trkama za protivnike ćete imati i naoružane likove sa kojima ćete morati da se razračunate oružjem kada igra blago prelazi u tps. TPS segmenti igre su tu da promene ritam igre i čak su zanimljiviji od vožnje ali i veoma uprošćeni. Lokacije su u određenoj meri prenete iz filmova ali su u pitanju sterlna mesta bez ičeg što bi nagovestilo da se vozite kroz grad koji živi, pulsira... Komotno su igru mogli smestiti u pustinju.Igra je poprilični promašaj. Šta reći za najosnovniji element ovog tipa igara, o vožnji, kada vidite krivinu ispred sebe ali do pred nju vi niste sigurni da li je ona u levo ili u desno. Tu je mini mapa koja je veoma mala i krajnje nepregledna. Sve u svemu, jedna od retkih igara za kojui nisam imao živaca da odigram do kraja.Učinite sebi uslugu i umesto ovoga odigrajte poslednji NFS ma koliko bio loš.

Gamer ITstreet
rating
6/10

 
  Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Pregledano 967 put/a  comments      Nema Komentara  comments 

Baš nam vaš komentar fali

Vaša mejl adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

Blog podržava gravatare kao lični potpis

HTML kod nije dozvoljen

Komentar je ograničen na 600 karaktera


Nema postavljenih poruka. Budite prvi koji će postaviti poruku.